Θέλετε την Κρατική Επιδότηση για το Σπίτι ή την Επιχείρησή σας; 3 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε

Θέλετε την Κρατική Επιδότηση για το Σπίτι ή την Επιχείρησή σας; 3 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν ιδιώτες και επιχειρήσεις, και γίνεται πολύς λόγος για αυτό τόσο σε συζητήσεις μεταξύ φίλων και γνωστών όσο στις ειδήσεις και την κυβέρνηση, είναι η ενεργειακή κρίση

Η ακρίβεια έχει «χτυπήσει» το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, που πλέον αγοράζονται και πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές. Η αυξημένη ζήτηση αυτών λόγω της επιστροφής στην κανονικότητα μετά το σοκ της πανδημίας Covid-19 αλλά και οι διαφωνίες με τη Ρωσία, που αποτελούσε βασικό προμηθευτή ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύστερα από την εισβολή της στην Ουκρανία είναι δύο βασικοί λόγοι που η ηλεκτρική ενέργεια αγοράζεται σαν χρυσάφι. 

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ένα πακέτο μέτρων, την κρατική επιδότηση, για να βοηθήσει τόσο τους παρόχους ενέργειας όσο και τους πολίτες να ξεπεράσουν τα οικονομικά εμπόδια που εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά τους από το 2021 και απειλούν την ευμάρειά τους. Για να επωφεληθείτε από αυτήν την επιδότηση καλό θα ήταν να ξέρετε κάποια βασικά στοιχεία για αυτήν. 

  • Ποιοι δικαιούνται την κρατική επιδότηση;

Θέλετε την Κρατική Επιδότηση για το Σπίτι ή την Επιχείρησή σας; 3 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε

Μία από τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να έχετε είναι σε τι κατηγορίες προσώπων απευθύνεται η κρατική επιδότηση. Το καλό είναι ότι η επιδότηση αυτή στοχεύει στην διευκόλυνση όσων περισσοτέρων πολιτών γίνεται. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο μέρος της επιδότησης αφορούσε όλους τους ιδιώτες ανεξάρτητα από το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία τους και όλες τις επιχειρήσεις. Από τον Ιανουάριο του 2022 και ύστερα, το εισόδημα αποτελεί βασικό κριτήριο για τη λήψη της κρατικής επιδότησης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) πληρούν τα κριτήρια και για την κρατική επιδότηση. 

Παράλληλα, όλες οι επιχειρήσεις δικαιούνται να λάβουν την κρατική επιδότηση. 

  • Ποια προγράμματα ενέργειας συμμετέχουν στην κρατική επιδότηση;

κρατική επιδότηση

Καταρχάς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ιδιώτες και επιχειρήσεις που έχουν στον ιδιωτικό και επαγγελματικό χώρο αντίστοιχα είτε ηλεκτρικό ρεύμα είτε φυσικό αέριο μπορούν να λάβουν την κρατική επιδότηση. Οπότε, ακόμα και αν έχετε ένα πρόγραμμα φυσικού αερίου από την Volton, μπορείτε να επωφεληθείτε από την κρατική αυτή βοήθεια. 

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι ο όρος για την ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα προγράμματα που έχουν σταθερό τιμολόγιο, καθώς η τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας δεν αυξομειώνεται με βάση την χονδρική τιμή την οποία κατέθεσε ο πάροχος για να την προμηθευτεί, δεν δικαιούνται την κρατική επιδότηση. Αυτό συμβαίνει γιατί ο στόχος της κρατικής επιδότησης είναι να ελαφρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις υψηλές χρεώσεις που προέρχονται από τις τιμές της χονδρικής αγοράς. 

Άλλα προνόμια και εκπτώσεις που υπάρχουν στις προσφορές ρεύματος και φυσικού αερίου δεν επηρεάζουν το δικαίωμα συμμετοχής στην κρατική επιδότηση. 

  • Τι είναι η αναδρομική επιδότηση;

κρατική επιδότηση ρεύματος

Πολλοί είναι οι καταναλωτές που είδαν μείωση στους εκκαθαριστικούς και τους έναντι λογαριασμούς τους για τις έως και 300 κιλοβατώρες που έκαψαν από τον Σεπτέμβριο του 2021. Τον Ιούνιο του 2022, θα ανοίξει μια ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα gov.gr, ώστε να επωφεληθούν και εκείνοι που κατανάλωσαν πάνω από 300 κιλοβατώρες από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022. 

Αν θέλετε να ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με την κρατική επιδότηση ή τα προγράμματα της Volton που προσφέρουμε στο ftinoteroreuma.gr, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας ή να μας καλέσετε στο 2109861300 ή 6936751300. 

Τι λένε οι πελάτες μας

Αποκτήστε ΤΩΡΑ το πιο φθηνό ρεύμα της αγοράς. Ζητήστε να σας καλέσουμε.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει άμεσα να απαντήσει σε κάθε απορία.

* Υποχρεωτικό Πεδίο
Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 21:00 (εκτός αργιών). Αιτήματα εκτός ωραρίου εξυπηρετούνται την επόμενη εργάσιμη.    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ